Jdi na obsah Jdi na menu
 


Forum je latinského původu a je synonymem pro místo, kde se střetávají lidé a jejich názory. Ocením vaše názory na jednotlivé díly ságy, i vaše připomínky k obsahu tohoto webu. Napište mi, co se vám líbí a co byste chtěli rozšířit. Samozřejmě se neostýchejte zmínit i to, co se nepovedlo. Určitě mi dejte vědět, pokud narazíte na nějakou nejasnost nebo rozpor. Jednotlivé rubriky webu zveřejňuji průběžně již od roku 2014 a jejich rozsah je již takový, že přesáhl mé možnosti je průběžně aktualizovat. Jakákoliv zpětná vazba mi tedy pomůže tento web zlepšovat a zpřesňovat. Bude-li to v mých možnostech, rád všechny připomínky časem zapracuji. Vaše komentáře zůstanou tak, jak je napíšete s výjimkou těch, které nebudou v souladu s elementární slušností a českými zákony.

Message for foreign visitors to my website. I would like to ask you to sign your comments with a nickname or first name. I don't like chatting with someone who has no name. I'm sorry, but I will not respond to anonymous posts.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Marek - Už se těším na 2.díl

Dnes jsem dočetl Poutníka a musím říct,že mě kniha naprosto uchvátila. Jsem trochu snílek a docela živě si představuji, jak to v Abarhilově světě vypadá. Líbí se mi, jak autor rozehrál několik dějových linií a jsem už teď zvědavý, jak se osudy jednotlivých postav budou dál vyvíjet. Problém se spousty jmen jsem neměl, ten asi nastane, až vyjde 2.díl a já si už vše nebudu podrobně pamatovat, tak jak nyní.
No co, kdyžtak si Poutníka před druhým dílem přečtu znovu :-)

Jan Dobšensky - Re: Už se těším na 2.díl

Marku, v tom případě jsme snílci dva, já se u toho taky báječně bavím. 2.díl vyjde do konce tohoto roku, takže do té doby děj jistě nezapomeneš :-). Konečně střípky toho co bude dál najdeš v klubových příspěvcích :-).

Josef - Databáze knih

:-) :-) :-)
Tak právě začínám. Na Databázi knih to znají http://www.databazeknih.cz/knihy/yorr-n-1-yorr-n-poutnik-260466

Jan Dobšensky - Re: Databáze knih

To jsem netušil, takže díky za upozornění a přeji příjemné počtení.

Josef - Koukám, listuji, pročítám, bádám, mapuji

Koukám, listuji, pročítám, bádám, mapuji - a zdá se mi to hodně lákavé. Sice mám laťku v literatuře fantasy vysoko - ale tady cítím něco ve vzduchu. Koupím a dám určitě vědět - moc nám oběma držím palce (hlavně Vám) :-)

Jan Dobšensky - Re: Koukám, listuji, pročítám, bádám, mapuji

Děkuji za příspěvek. Omlouvám se pozdní reakci, ale po pravdě už se tady pár měsíců nic nového neobjevilo, tak jsem to nějak zapomněl kontrolovat :). Pracuji poměrně intenzivně na 2.díle a na web teď není moc času. Tak přeji ať se to líbí a za jakoukoliv připomínku budu rád, pomůže mi to vychytat nedostatky. Bohužel těch reakcí je zatím jako šafránu, i když pro každého autora je názor čtenáře to nejdůležitější. Konečně to píšu pro vás, tak se ozvěte :)

josef - Re: Re: Koukám, listuji, pročítám, bádám, mapuji

Zakoupil jsem jeko e-knihu na Palmknihách - ale snad to tolik nevadí :-)
Poutník 1 díl - není to náhodou rozdělené na dva díly?
Jinak jsem si prošel vaše stránky a i to vydá na romány :-)

Hned jak dočtu rozečtené - pouštím se do toho. A jsem opravdu pořádně navnaděný.

Mějte se krásně a určitě se po přečtení ozvu J.J.

Jan Dobšensky - Re: Re: Re: Koukám, listuji, pročítám, bádám, mapuji

Elektronická verze je skutečně rozdělená do dvou dílů na rozdíl od tištěné. Nakladateli se to zdálo v elekt. verzi na jednu knihu příliš dlouhé. Druhý díl by se měl objevit asi v březnu. Jsem zvědavý kam mě zařadíte, ale hodnocení asi nechte až dočtete celou první knihu. První půle je přece jenom "seznamovací" a děj se opravdu rozběhne až od druhé části.

Josef - Re: Re: Re: Re: Koukám, listuji, pročítám, bádám, mapuji

Děkuji za info k prvnímu dílu.
Pak tedy dám vědět - až po kompletním přečtení. Březen je ještě daleko - takže stejně začnu tou první částí (už bych asi nevydržel).
Mějte se krásně a ať se daří u druhého dílu J.J.

vánoční dárek - splnění slibu

Knihu jsem zakoupila synovi k vánocům. O dovolené jsem se do ní začetla a velmi mě zaujala. Jelikož celá naše rodina jsme knihomolci o knihu jsem vzápětí přišla. Půjčil si jí švagr, kolovala po celé jeho rodině a do dnešního dne se ke mě ještě nevrátila. Tímto moc děkuji autorovi za nabídku dalšího výtisku. I o něj jsem již přišla ,.oD Odvezl si jí syn do Anglie, kde studuje.
Je to velmi zajímavý a silný příběh. Pravdou ale zůstává, že jsem se občas ztrácela ve jménech hrdinů. Toto však autor na svých stránkách vzápětí vyjasnil seznamem, který mám ke knize přiložený. Myslím že za celou naší rodinu můžu napsat, že se již těšíme na pokračování.
P.S. Zapomněla jsem pochválit ilustrátora knihy. Jako vždy úžasně propracovaná kresba.

Jan Dobšensky - Re: splnění slibu

Konkrétní knihy mají různé osudy. Některé skončí založené v šupleti a později ve sběru starého papíru no a jiné putují z ruky do ruky a dělají radost čtenářům i autorovi. Přál bych si víc takových "poutníků" :-). Děkuji.

Jiří Černý - dočteno

Jsem neskutečně překvapen,jak je podrobně kniha napsaná.Je pravda,že na počátku knihy,než jsem si zvykl na všechny názvy,jména atd. mi to chvíli trvalo,ale potom jsem byl odměněn výborným příběhem.Dobré knihy se čtou rychle,ale pro mě ty nejlepší se vychutnávají stránku po stránce.Tato kniha mi to vrchovaně dopřála!Nemůžu se dočkat pokračování a že těch témat k pokračování je!

Jan Dobšensky - Re: dočteno

Tak na to nemůže autor napsat nic jiného než - děkuji :-).

Sylva - Ukázka?

Zdravím!

Zajímalo by mě, jestli bude někde k nahlédnutí nějaký delší úryvek. Yorrânův svět může být úchvatný, velkolepý, propracovaný, ale přece jen se k němu člověk dostane skrze stránky, odstavce, věty a použitá slova. Uvítala bych ukázku ve stejném formátu jako je kniha, aby bylo vidět i typografické zpracování – chyby v něm (ale i ty gramatické) ruší při čtení. Ráda podpořím začínajícího autora, ale rozhodně nechci kupovat zajíce v pytli ;)

Jan Dobšenský - Re: Ukázka?

Pokud jsem otázku dobře pochopil jde o ukázky z knihy - typografické, tedy vzhledové? Pod anotací k prvnímu dílu (rubrika Příběh) jsem tedy celkem 4 krátké ukázky zařadil, doufám, že to bude dostačující :-). K té poznámce o gramatických chybách :(. Není pro to omluva, ale přece jenom se o ní pokusím. Vše dělám sám. Nejprve text napsat, dát ho souvislosti s ostatními texty, naformátovat, upravit, aby ho platforma, na které je web, zobrazila, tak jak si to představuji (nejsem "ajťák", takže je to někdy dost vyčerpávající, metoda pokus x omyl). No a potom už na ty gramatické detaily nezbývají síly. Ale pokusím se to napravit :-).

Sylva - Re: Re: Ukázka?

Nerozuměli jsme si, gramatické chyby ruší při čtení knihy, na stránkách to není zas takový problém. Každopádně – díky za ukázky, až budu mít víc volna, pozorně si je pročtu :).
Hodně štěstí a spokojených čtenářů ;)

Jan Dobšensky - Někdo musí být první - :)

Už více jak rok je tento web otevřený a přestože je na něm několik tisíc (zvědavých) přístupů, doposud nikdo žádnou otázku nepoložil. Na druhé straně musím připustit, že se asi fakt nebylo na co ptát. Ale situace už se mění a první knihy už jsou na cestě k vám. Předpokládám, že během četby se nějaké otázky vyrojí. Tak pište, ptejte se, těším se na vaše dotazy a komentáře.