Jdi na obsah Jdi na menu
 


Forum je latinského původu a je synonymem pro místo, kde se střetávají lidé a jejich názory. Ocením vaše názory na jednotlivé díly ságy, i vaše připomínky k obsahu tohoto webu. Napište mi, co se vám líbí a co byste chtěli rozšířit. Samozřejmě se neostýchejte zmínit i to, co se nepovedlo. Určitě mi dejte vědět, pokud narazíte na nějakou nejasnost nebo rozpor. Jednotlivé rubriky webu zveřejňuji průběžně již od roku 2014 a jejich rozsah je již takový, že přesáhl mé možnosti je průběžně aktualizovat. Jakákoliv zpětná vazba mi tedy pomůže tento web zlepšovat a zpřesňovat. Bude-li to v mých možnostech, rád všechny připomínky časem zapracuji. Vaše komentáře zůstanou tak, jak je napíšete s výjimkou těch, které nebudou v souladu s elementární slušností a českými zákony.

Message for foreign visitors to my website. I would like to ask you to sign your comments with a nickname or first name. I don't like chatting with someone who has no name. I'm sorry, but I will not respond to anonymous posts.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jan Dobšenský - Re: gjuta platta till carport naoblal.se

Thanks :)

naoblal.se - telenor mobil erbjudande naoblal.se


Howdy! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading through your articles. Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with the same topics? Thank you so much! theote.naoblal.se/advice-girlfriends/telenor-mobil-erbjudande.php telenor mobil erbjudande

Jaromir - mapy

čau, ty mapy jsou tragické, nepřehledné kvůli zbytečnému šrafování snad i každé vlnky na moři. Jinak příběh mě zaujal a koupil jsem všechny 4 díly.

Jan Dobšensky - Re: mapy

Díky za hodnocení i když negativní :-). Mapy jsou takové jaké zvládnu. Zatím dělám vše sám, nemám žádnou odbornou podporu. Možná v budoucnu potkám někoho, kdo bude v v některém grafickém editoru šikovnější než já a bude mít zájem spolupracovat. Do té doby žádnou zásadní změnu slíbit nemohu...

Jan Dobšenský - Re: mapy

Tak Jaromíre, vím, že trvalo dlouho, ale nová mapa Jihu je na webu :)

torra lappar vitaminbrist - torra lappar vitaminbrist


Woah! I'm really loving the template/theme of this website. It's simple, yet effective. A lot of times it's tough to get that "perfect balance" between usability and visual appearance. I must say you have done a fantastic job with this. Also, the blog loads extremely fast for me on Chrome. Superb Blog! torra lappar vitaminbrist grati.amelduab.se/map6.php torra lappar vitaminbrist

Marek - Kdy bude další knížka?

Těším se na přepracovaného Poutníka, ale hlavně na další dobrodružství Abarhila a spol. Dočkám se ? :-)

Jan Dobšenský - Re: Kdy bude další knížka?

Marku, děkuji, že jsi se ozval. Vím, že svým příznivcům dlužím další pokračování a novinky. Ale mám za sebou asi nejhorší a nejdelší tvůrčí krizi za poslední roky. Už nějakou dobu si říkám, že je třeba opět začít pracovat, ale jsem jak spící Šípková Růženka. Asi jsem potřeboval nějaké pobídnutí, abych se zvedl. A povedlo se to zrovna tobě, tímto komentářem :). Tak ještě jednou díky, za vysvobození :). Tento víkend bude v klubu příspěvek, kde napíšu, co bylo, co je hotové a hlavně co je plánu.

Jaromir - 5 kniha dočtena

Čau,

tak jsem dočetl Zvol si život a jsem příjemně překvapen , série se mi líbí čím dál víc. Z více méně jednoduchého poutavého příběhu v Poutníkovi se nám to perfektně zamotává, částečně rozmotává a já jako čtenář hltám knihu, abych zjistil jak to vlastně bude.
Protože to již bylo pár let co jsem to čet, znovu jsem si přečtl všech 5 dílů a tak bych v tom poutníkovi asi nic podstatného neměnil. Max. mapu blízkého jihu bych protáhnul na sever až k Dorminaru a označení města bych přidal i název Bílé město ( jako to bylo ve starých mapách s českými názvy u německých měst), to mě asi kdysi mátlo.
Musím, ale ještě jednou zopakovat , že tahle série na rozdíl od ostatních ( např. Stín krkavce, Kronika netesaného trůnu, atd.) se s dalšími díly stává poutavější a nemám problém se nutit to dočíst

Jan Dobšenský - Re: 5 kniha dočtena

Jaromíre, děkuji za připomínky. Určitě je v plánu přepracování mapy Dálného jihu, kterou rozšířím. Co se týče Blízkého jihu zauvažuji o tvém návrhu, ale proti mluví pracnost, protože ta změna znamená úplně novou mapu. K plánu Dôrminaru bych chtěl podotknout, že v legendě název Bílé město je, sice drobnějším písmem, ale je to tam :).
V případě Poutníka se změny budou týkat především formy. Přece jen je to prvotina a nejsem s ní po formální stránce spokojen. Děj nějak zásadně měnit nechci, pokud si to čtenáři nevyžádají :). Zatím jsou v na světě +3 kapitoly, kde se čtenář více dozví o Beregirovi a jeho pohnutkách, jak to bylo s Darren a kde se v příběhu vlastně vzal Segestir. Abych nezapomněl, děkuji i za to porovnání s A.Ryanem a B.Staveleyem. To samozřejmě potěšilo :). Ale raději zůstanu nohama na zemi, do konce ságy mne ještě čeká hodně práce :).

lotrinka - A bude 3. díl? Doufám, moc doufám, že brzy..

Já jsem asi nezbeda, ale četla jsem oba díly bez přípravy a bez potíží si pamatuji. Co mě na knize nejvíce nadchlo: několik dějových linií a barvy. Jakmile jsem se začetla do kapitoly a příběh se rozvinul, hups, začal příběh další úžasné bytosti. Zvědavě jsem četla a hups, další postava.. už jsem to nečekala, pohlcená dalšími řádky a hle, příběh se vrátil k některé z jejích postav. Bylo to TAK napínavé, že jsem nemohla přestat číst za kapitolou, neboť již první odstavce další kapitoly mně silně udržely ve střehu. Příběh je plastický, je barevný, je cizokrajný, je lehce technický, je fantazy a zcela a bezvýhradně čtivý. Díky moc za tak fantastické čtení. Nemohu se dočkat pokračování.

Jan Dobšensky - Re: A bude 3. díl? Doufám, moc doufám, že brzy..

Pokračování bych chtěl nabídnout do konce roku. V tištěné formě to bude druhá kniha v elektronické podobě opět rozdělená do 3. a 4. části. Jinak díky za povzbuzující komentář. Pomáhá to, když se práce zadrhne, s čímž se zrovna potýkám :)

lotrinka - a já již doufám v pátý díl

přeji pěkný den, už po několikáté jsem přečetla čtvrtý díl Údolím stínů a nedočkavě čekám na pokračování. Myslím že tato sága nemá v české kotlině obdoby a pro čtenáře je velmi přitažlivá a čtivá. Tedy pro mne rozhodně je. Pečlivě sleduji osudy všech postav a zamotané mi to nepřijde, snad jen trochu osudové - předurčené jak to ve správné fantazy bývá. Přeji autorovi lehké pero a spoustu nápadů. Těším se.

Jan Dobšenský - Re: a já již doufám v pátý díl

Děkuji za hezký komentář. Pátý díl je dopsaný, původně měl jít na veřejnost v červnu, ale zdrželo se to díky pracovnímu vytížení mému i mých spolupracovníků. Druhý termín - pevný a definitivní :) je září.
P.S. pokud by ses se mnou spojila přes mail, třeba bych měl návrh. Hledám beta-čtenáře :)

Jiří Černý - Díl druhý

Je to trošku zamotané, ale fanoušci si to užijí... Druhý díl, kniha třetí a čtvrtá = Psanec a Údolím stínů. Upřímně jsem věřil tomu, že se pokračování vyrovná prvnímu dílu, ale pokračování je ještě lepší. Opět jsem dostal kvalitní příběh a do posledního detailu propracovaný svět. Asi to známe všichni, že na začátku knihy, zvlášť pokud je objemná, si přejeme, aby jsme byli už alespoň v polovině. Tady jsem si od poloviny přál, aby neskončila! Doufám, že dalších pokračování bude přibývat, protože svět Jana Dobšenského je fantastický a návykový! Děkuji Honzo!!!

Sarkas - Woouuuuu

Děkuji. Nádherné čtení. Ještě jednou děkuji, tyto knihy se vyhouply v mém pomyslném žebříčku do top desítky. Těším se na pokračování.

Jan Dobšensky - Re: Woouuuuu

Potěšení na mé straně a já děkuji za komentář. Mohu se zeptat? Ty jsi četl e-booky nebo máš knihy?

Sarkas - Re: Re: Woouuuuu

Koupil jsem e-boky. Obecně jsem přešel na E-knihy, protože je to pohodlnější při čtení v noci, můžu si to vzít všude sebou a dostanu se i ke knihám, kterých bych si pravděpodobně v knihkupectví nevšiml ( doma u internetu je přece jen více času a klid na vybírání) a o rozdílné ceně knihy se snad ani nemusíme bavit. Samozřejmě mě zase chybí ta vůně nové knížky, ta se bohužel naprogramovat nedá ( zatím ).

Jan Dobšensky - Re: Re: Re: Woouuuuu

Díky za odpověď. Zajímají mě názory nejen na příběh jako takový, ale i na jeho grafické provedení, ilustrace, mapy atd. Jak hodnotíš třeba tento web? Pomůže to při orientaci? Je něco co v něm chybí a co bys uvítal?

Sarkas - Re: Re: Re: Re: Woouuuuu

Ahoj, můj názor máš v e-mailu.