Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. díl ságy - V časech stínu

V časech stínu je přepracovaná a rozšířená verze prvního dílu ságy, který byl poprvé publikován v roce 2015 pod názvem Poutník 1. 

article preview

V přesýpacích hodinách odměřujících trvání starého světa propadávají úzkým hrdlem osudu poslední zrnka písku. A tak se i to, co se kdysi zdálo věčné, blíží se ke svému konci. Pohár věčnosti se naplnil a zapomenuté proroctví se začíná naplňovat. Rasa neumírajících vládla světu tři dlouhé věky. Podle nadcházející věštby však přichází čas, aby své místo uvolnila lidem. Odejdou její příslušníci dobrovolně?
Enqaindor, nejstarší lidské království vkročilo do druhého věku své existence. Mocné pilíře, o něž se tato říše dlouhá staletí opírala, se začínají otřásat. Ve vsích a městečkách život ještě plyne svým poklidným tempem, ale vítr změn je neúprosný a divoce obrací v Kronice času list za listem. Daleko za obzorem se rozhořel požár, jenž má zvrátit směřování světa. Čas zmatků, běd a utrpení již klepe na dveře. Předpovězený Stín se vrací. Kdo z lidí se mu postaví?
A tehdy přichází na svět oni. Jsou slabí, jsou nevědomí, ale někde v hloubi svých duší nesou mlhavý pocit předurčenosti. Nevědí jeden o druhém.  Netuší, že právě oni byli povoláni, aby se přicházejícímu Stínu postavili. Jaká bude jejich pouť nemilosrdným a matoucím světem. Obstojí?

Věčný příběh o touze, hledání a cestě začíná…

 

V časech stínu je první část obsáhlé středověké fantasy, jejíž vyprávění zavede čtenáře do světa zabydleného množstvím ras a národů. Obyvatelé zde hovoří odlišnými jazyky, mají různé zvyky a uctívají rozdílné bohy. Přesto je všechny něco spojuje. Je to stín dávno zapomenuté hrozby, jež se znovu probudila k životu a pomalu pohlcuje jejich svět. Když už to vypadá, že padla poslední bašta odporu a temnota pokryla vše, co lidé znali, prozáří šero záblesk světla. Nepatrná jiskra naděje, jež se vtělí do pětice lidských osudů, kterým je souzeno postavit se na odpor. 

Jedná se o tolkienovsky laděný příběh o věčném souboji dobra a zla, jenž je epickým plátnem, na němž se odehrávají osudy hrdinů, kteří v této bouři hledají své místo v životě. Čtenář při sledování jejich osudů nahlédne do královských komnat a paláců, stejně jako do prostých chýší ztracených kdesi v pustinách. Bude s hrdiny putovat detailně propracovaným světem, seznamovat se s cizokrajnými kulturami a hledat zapomenutá tajemství a ztracené záhady. Orientaci v tomto světě mu usnadní ilustrace a bohaté přílohy, které obsahují mapy, rejstříky míst, přehledy hlavních postav, rodokmeny, chronologii.

Ale nepředbíhejme, protože vyprávění začíná a hrdinové stejně jako jejich příběhy jsou teprve na počátku dlouhé pouti. Zatím jsou ještě slabí a netuší jaké zkoušky jim osud přichystal. Dosud zde vládne stín, jehož neproniknutelný závoj neumožní jim ani čtenáři nahlédnout pod pokličku tajemství ukrytých v dávné minulosti.

V časech stínu je kompletně přepracovaný a rozšířený první díl ságy poprvé vydaný v roce 2015. Zde je snad vhodná otázka, proč se autor rozhodl pro tak neobvyklý krok, jakým je zastavení se v půli cesty a návrat k úvodní části?

obalka-cz-1-v-casech-stinu.jpg

  • Rád by umožnil svým věrným příznivcům, kteří tento cyklus již znají, nahlédnout dále do minulosti, aby získali odpověď na otázku: „Jak to všechno vlastně začalo?“
  • Novým čtenářům, pro které se tato kniha stane vstupní bránou do Yorrânova světa, chce nabídnout stylisticky a formálně vylepšený text, prostý chyb a nedostatků, kterým se nevyhne žádná autorská prvotina. Pokud bude mít někdo z budoucích čtenářů zájem, nabízím zde možnost nahlédnout do profesionální lektorace, která předcházela závěrečným korekturám této knihy - zde.

Obsah e-booku: 10 kapitol, 474 stran textu, 22 stran přílohy, 3 mapy, 2 rodokmeny, ilustrace

1.ukázka - Prolog

2.ukázka - V mokřadech Nînthâru

Recenze:  Velkolepý hrdinský epos s Achillovou patou


KOUPIT

Pokud se rozhodneš zakoupit e-book zde, podpoříš přímo autora a můžeš čerpat slevu -20%. Po stisku tlačítka KOUPIT budeš přesměrovaný do prodejního formuláře, kde vložíš do pole s názvem slevový kupon heslo: - Tharner.  Po stisknutí tlačítka POUŽÍT se ti sleva vyčíslí. Děkuji.