Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jihovýchod

Ganeshaar - "Domov čtyř národů" - Adeshů, Nishů, Khantů a Ashanů ležící mezi Nebeskými pilíři a vnitrozemským mořem Nessat.

article preview

Jak již bylo napsáno v úvodu, v rodové paměti všech obyvatel Enqaindoru byl východ vždy synonymem nebezpečí a neznámé hrozby. Jediné co  se o tamních krajích vědělo pocházelo ze zlomků zpráv o jižním tažení krále Bregedôra. Bylo známo, že kdesi daleko na východě je mohutné pohoří, nazývané v běžné řeči Nebeské sloupy, které protíná kontinent od severu k jihu. Ze zlomků Bregedôrových zápisků se cosi tušilo o krajích za Velkou písečnou pouští na jihovýchodě, ale jaké kraje se skrývají za samotnými Nebeskými sloupy bylo naprosto neznámé.

Ganeshaar - království čtyř národů  - Adeshů, Nishů, Khantů a Ashanů byl rodný kraj Ekrama Dhara. Byla to rozlehlé území za Velkou písečnou pouští—Darefarem, které se rozkládalo po obou stranách vysokého pohoří Nebeských pilířů, jak jej nazývaly čtyři národy. Byl to kraj o kterém se v Pomoři prakticky nic nevědělo s výjimkou pověsti O Gothwin, která sem zavítala při hledání meče svého manžela a pověsti o tažení krále Bregedôra, který prý se svou armádou jako jediný překročil Nebeské pilíře a vkročil do neznámých zemí na východě.

 

Ganeshaar

ganeshaar-300.jpg