Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč klub?

Krátké vysvětlení, proč je součástí tohoto webu i rubrika Klub.

article preview

 Vážím si všech svých příznivců, kteří navštěvuji tyto stránky, ať z čiré zvědavosti nebo proto, že zde doufají nalézt více podrobností k příběhu, který je zaujal. Konečně 38 tisíc návštěv za čtyři roky od zveřejnění tohoto webu (psáno v říjnu 2017) mluví samo za sebe.

Předpokládám, že stránky navštěvují především ti, kteří si zakoupili některou z elektronických knih. K nim nelze z praktických důvodů připojit přílohy s rejstříky, mapami a doplňkovými informacemi, které mají k dispozici držitelé tištěných knih. Mezi nimi pak tvoří zvláštní skupinu majitelé sběratelských verzí, kterých je pouze 30 kusů od každého vydání. Především pro ně jsem zamýšlel vytvořit tuto rubriku, která jim měla umožnit nahlédnout do autorské kuchyně a pokusit se je navzájem propojit do jakéhosi improvizovaného klubu fanoušků této ságy. Bohužel jsou věci, které se nepovedou a sem musím zařadit i tento svůj počin. Z vícerých důvodů jej vyhodnocuji jako nepovedený a příspěvky, které do něj byly v minulosti za tímto účelem vloženy, jsem vymazal. Důvodem pro toto rozhodnutí bylo i to, že jsem si po čase uvědomil, že vlastně celý tento web je svým způsobem kukátkem do autorské kuchyně, protože názorně ukazuje, co vše musí být hotovo předtím, než si autor sedne ke klávesnici a začne psát. Vytvořit reálie, postavy, národy a jejich historii, zvyky, oděvy, jazyky, architekturu jejich měst. Příprava tohoto „křoví“ zabírá jistě více jak polovinu času věnovaného práci na jednotlivé knize. Zde nesmím zapomenout na oba ilustrátory, kteří na tom mají lví podíl a kterým tímto opakovaně děkuji.

Přesto však pro ty, kteří si zakoupili tištěné knihy, zůstanou i nadále zachována jistá privilegia. Budou se týkat především informací o novinkách, v budoucnu snad i o zvýhodněných nabídkách na reklamní předměty, až se konečně k jejich pořízení dostanu. Tyto příspěvky zůstanou přístupné pouze držitelům platných hesel. Uvidíme, co vše budoucí čas a případný zájem přinesou. Jinak bude tato rubrika sloužit především k tomu, aby návštěvníkům tohoto webu poskytovala informace o aktualitách, které se netýkají příběhu jako takového.

88f1e488a163d5448ab0c09927c5ec28.jpg